Evaluation of Fruit Sorbets Consumer Preferences
DOI:
https://doi.org/10.26408/104.10Keywords:
ice cream, sorbets, consumer preferences, surveysAbstract
Surveys were conducted on consumer preferences in relation to fruit sorbets. 120 people were subject to the survey and the questionnaire was carried out online. Based on the conducted tests, it was found that sorbet is relatively rarely consumed by the respondents, and strawberry sorbet could be their favourite taste. Among the examined brands, the Grycan brand was the most popular.References
Michalczyk, M., Kuczewski, D., 2012, Zmiany zawartości składników o charakterze prozdrowotnym w przechowywanych sorbetach z owoców jagodowych, ŻYWNOŚĆ. Nauka. Technologia. Jakość, nr 4(83), s. 66–74.
[2] Palka, A., 2015, Zmiany w preferencjach konsumentów na rynku lodów, Handel Wewnętrzny, 2(355), Warszawa, s. 308–31.
[3] Palka, A., 2017, Making Purchase Decisions on Ice Cream Market, Marketing i Zarządzanie, nr 2(48), s. 53–62.
[4] Rudnicki, L., 2004, Zachowania rynkowe nabywców. Mechanizmy i uwarunkowania, Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej w Krakowie, Kraków.
[5] Szymańska, A.I., 2012, Promocja i jej oddziaływanie na preferencje i zachowania konsumentów – ujęcie modelowe, Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Ekonomii i Informatyki w Krakowie, nr 8, Kraków, s. 87–105.
[6] Topolska, K., Filipiak-Florkiewicz, A., Florkiewicz, A., Chechelska, D., Cieślik, I., Cieślik, E., 2016, Consumer Preferences towards Sorbets: A Questionnaire Study, International Science Index, Nutrition and Food Engineering, vol. 10, no. 7, waset.org/abstracts/46814 [dostęp: 18.12.2017].
[7] Topolska, K., Filipiak-Florkiewicz, A., Florkiewicz, A., Cieślik, E., 2017, Fructan Stability in Strawberry Sorbets in Dependence on Their Source and the Period of Storage, European Food Research and Technology, no. 243, s. 701–709.
[8] https://www.ukessays.com/essays/marketing/innocent-ice-sorbets-market-analysis-marketing-essay.php March 2015 [dostęp: 18.12.2017].
Remove [1] Michalczyk, M., Kuczewski, D., 2012, Zmiany zawartości składników o charakterze prozdrowotnym w przechowywanych sorbetach z owoców jagodowych, ŻYWNOŚĆ. Nauka. Technologia. Jakość, nr 4(83), s. 66–74.
[2] Palka, A., 2015, Zmiany w preferencjach konsumentów na rynku lodów, Handel Wewnętrzny, 2(355), Warszawa, s. 308–31.
[3] Palka, A., 2017, Making Purchase Decisions on Ice Cream Market, Marketing i Zarządzanie, nr 2(48), s. 53–62.
[4] Rudnicki, L., 2004, Zachowania rynkowe nabywców. Mechanizmy i uwarunkowania, Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej w Krakowie, Kraków.
[5] Szymańska, A.I., 2012, Promocja i jej oddziaływanie na preferencje i zachowania konsumentów – ujęcie modelowe, Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Ekonomii i Informatyki w Krakowie, nr 8, Kraków, s. 87–105.
[6] Topolska, K., Filipiak-Florkiewicz, A., Florkiewicz, A., Chechelska, D., Cieślik, I., Cieślik, E., 2016, Consumer Preferences towards Sorbets: A Questionnaire Study, International Science Index, Nutrition and Food Engineering, vol. 10, no. 7, waset.org/abstracts/46814 [dostęp: 18.12.2017].
[7] Topolska, K., Filipiak-Florkiewicz, A., Florkiewicz, A., Cieślik, E., 2017, Fructan Stability in Strawberry Sorbets in Dependence on Their Source and the Period of Storage, European Food Research and Technology, no. 243, s. 701–709.
[8] https://www.ukessays.com/essays/marketing/innocent-ice-sorbets-market-analysis-marketing-essay.php March 2015 [dostęp: 18.12.2017].
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2018 The Author(s)
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Authors retain the copyright to their work, licensing it under the Creative Commons Attribution License Attribution 4.0 International licence (CC BY 4.0) which allows articles to be re-used and re-distributed without restriction, as long as the original work is correctly cited. The author retains unlimited copyright and publishing rights.